Lease

Wilt u bij Auto Muijs een auto aanschaffen, maar heeft u daar zelf niet genoeg financiële middelen voor? Dan is het goed om te weten dat u zowel zakelijk als particulier bij ons terecht kunt voor het leasen van een auto. U hoeft dan niet in een keer het hele bedrag van de auto te betalen, maar betaalt elke maand een vast bedrag. Wel zo makkelijk.

Er zijn veel voordelen om een auto te leasen. U weet altijd precies waar u aan toe bent omdat alle kosten, op brandstof na, zijn opgenomen in de maandelijkse premie. De verzekering is afgedekt, evenals de wegenbelasting en onderhoud. Bij schade verloopt de afhandeling via uw autobedrijf. Bij Private Lease en Zakelijke Lease rijd u altijd in een nieuwe auto zonder grote investering. U hoeft geen aanbetaling te doen maar voor zakelijke lease is dit wel mogelijk.

De meest bekende vormen van lease zijn: 

Private lease

Private lease is dé nieuwe manier van auto rijden. In plaats van de auto te kopen, least u deze privé voor een langere periode. Zo kunt u in een nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand. Dit resulteert in optimale financiële zekerheid.

In de maandkosten zitten namelijk ook alle afschrijvingskosten zoals belasting en verzekering, maar u hoeft ook niet meer om te kijken naar onderhoud en reparatie. Dat is onze zorg

Financial lease

Financial lease is een financieringsvorm waarbij u handig profiteert van verschillende voordelen. U hoeft de auto niet meteen af te rekenen, terwijl u er wel meteen in weg kunt rijden. U betaalt maandelijks een scherp bedrag om de auto te kunnen rijden, gedurende de contractperiode zoals u die overeenkomt met de leasemaatschappij. Na afloop van die periode heeft u de mogelijkheid om de auto over te nemen, zodat u daar naast economisch eigenaar ook juridisch eigenaar van wordt.

Financial lease is de tegenhanger van operational lease. Er is sprake van een aantal verschillen. Bij financial lease wordt u economisch eigenaar van de auto. De leasemaatschappij blijft juridisch eigenaar, tot aan het einde van het contract. Dan kunt u de auto overnemen, zodat u ook juridisch eigenaar wordt. Dat is bij operational lease niet het geval. Bovendien betaalt u dan een maandelijkse termijn voor zowel de financiering als voor alle bijkomende kosten (behalve de brandstof). Bij financial lease betaalt u alleen voor de financiering.

Operational lease

Bij deze vorm van leasing wordt u als berijder volledig ontzorgt. Alle componenten op het gebied van autorijden worden voor u geregeld voor een vaste prijs per maand. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om de brandstofkosten onder te brengen bij de leasemaatschappij en gebruik te maken van een brandstofpas.

Een Full Operational Lease contract is inclusief:

  • Afschrijving en rente
  • Afleveringskosten
  • Banden vervanging, zowel zomer als winter, gedurende de hele looptijd
  • Hulpdienst in binnen- en buitenland
  • Reparatie en onderhoud
  • Vervangend vervoer na 24 uur in binnen- en buitenland
  • Verzekering
  • Houderschapsbelasting

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van een financiering of lease in uw situatie? Neem dan contact met ons op voor meer informatie; bel ons of loop eens binnen! 

Lease